onsdag 2 september 2009

Fader Eila

Jag håller på och läser boken "Fader Elia just nu. Den är riktigt bra får jag säga. Den verkligen greppar tag i mig, även andligt.
Jag rekomenderar er att införskaffa denna.
Här klistrar jag inte vad den handlar om:

"Fader Elia, förintelseöverlevare och före detta politiskt stjärnskott i staten Israel, lever ett liv präglat av tystnad och kontemplation i ett kloster på berget Karmel. Hans tillbakadragna liv får ett abrupt slut när han en dag kallas till ett möte i Vatikanen. Påven anförtror honom ett ytterst känsligt uppdrag: att försöka närma sig världens mäktigaste politiska ledare, Presidenten, och förmå honom att överge sina planer som hotar att störta mänskligheten ner i avgrunden. Apokalypsen kan vara nära förestående.

Elia måste bege sig djupt in i maktens boningar för att nysta upp en konspiration av oanad omfattning. Hans väg kantas av helgon och syndare, trogna och förrädare – ändå är det Elias kamp med sina egna innersta svagheter som utgör den största utmaningen. Mänsklighetens öde hänger i en skör tråd och frågan är: Kommer fader Elia nå fram till Presidenten och kommer han förbli sitt uppdrag trogen?

Fader Elia är en episk spänningsroman med ett djuplodande innehåll. Parallellt med den nervkittlande intrigen tränger författaren med skärpa in i några av livets mest brännande frågor: Vad är ondskans innersta väsen? Finns den självutgivande kärleken? Kommer det goda att segra till sist?"


http://www.catholica.se/Visa_detaljer.asp?BokID=169

5 kommentarer:

 1. Har varit lite nyfiken på den till och från när jag sprungit på den. Kanske ska försöka få tag på och läsa den då, om den nu är rekommenderad också :)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker också den är väldigt bra. Har läst den ett par gånger och kommer definitivt att läsa om den. Ser fram emot fortsättningen!

  SvaraRadera
 3. Nu har jag läst ut den.. Den var rikigt bra får jag säga.. Kommer nog läsa den igen..

  SvaraRadera
 4. Har köpt boken på Tuves inrådan men inte läst den. Nu är det bäst jag gräver fram den igen :-)

  /Daniel

  SvaraRadera
 5. Det tycker jag att du skall göra Daniel.. Ser framemot en bloggpost om boken sen :)

  SvaraRadera