måndag 15 juni 2009

Lite blandat

Tjena, blir inte så mycket bloggande nu förtiden, det har liksom inget att göra med brist på ämnen direkt. Men jag/vi lever ett lite annorlunda liv nu när man har ett hus, inte för att jag på något vis vill antyda att jag blivit vuxen, men det är helt enkelt fullt upp nu två veckor efter flytten :)
Vi har även haft besök under helgen av Johannas vän Anna, vi har haft djupa spännande debatter om den kristna tron under helgen. Det är härligt att ha ett hus där man kan bjuda gäster/vänner. Vill ni komma ut till vår paradis ö (öckerö) så hojta till, ni är välkommna. Vi känner att vårat hem det skall vara öppet för besök.

Vi har även hunnit med ett 40 års kalas. Det var en spännande fest, vi blev ganska förvånade hur mycket snack det blev om "Gud" under den festen. Jag fick vittna flera gånger, det var en mycket trevlig fest, med en salig blandning av folk, jag gillar sånt, även god mat och dryck.

Igår var vi på katolsk mässa i Göteborg, första besöker i Kristuskonungen. En stor och mäktig kyrka, var även en underbar kör som sjung sakral vacker musik, (jag råkar ju gilla sånt)
Kan väl knappast vara en hemlighet att jag känner för den katolska tron i mitt hjärta. För att slå slag i saken så kommer jag och Johanna i mitten på Augusti att påbörja en kurs i katolsk tro. Vi får se vart det leder, kursen pågår ett år iaf. Om det slutligen leder till att jag fullt ut blir katolik det får framtiden utvisa. Det är inte helt lätt heller, framförallt när jag trivs bra med de underbara människorna i församlingen som jag nu är med i. Men man måste lyda sitt hjärta, och just nu leder det åt en katolsk tro. Det jag upplever när jag besöker en katolsk mässa kan inte bara läggas under mattan, jag finner något där som jag inte funnit på annat håll.

9 kommentarer:

 1. Är det tyska kyrkan?

  Jag med bättre hälft kommer gärna ut någon gång under Hönökonf och lyssnar på t.ex. Niklas Piensoho. Hoppas ni är där då.

  SvaraRadera
 2. Ett eget hus måste vara hur härligt som helst. *avundas er* Kan ju förvisso också bero på att jag själv är bostadslös som der ser ut nu from sista juli. Nåja, det ordnar sig nog det med.

  Jag kommer en sväng till västkusten i juli. Vet inte hur mycket tid jag har över att träffas, men är ni hemma så...?

  Så, du (och Johanna?) funderar alltså allvarligt på att gå och bli katolik(er)... Stort steg. Önskar er lycka till på kursen, oavsett vilken väg ni väljer att gå i slutändan.

  SvaraRadera
 3. Lycka till och lyssna till den helige Andes maningar. Han leder er dit ni hör hemma.

  SvaraRadera
 4. Får gratulera!
  Jag kan inte annat att säga än att det viktigaste, allra viktigaste, är att lyssna till sitt hjärta. Inte bara för stunden, utan för vad som stillar hjärtat i Evigheten.

  Människan är skapad för sanning, inte för lögn.

  Sedan skall man inte lägga allför stor vikt vid våra känslor, det ligger en stor fara i det. Men Katolska Kyrkans Mässa (Gudstjänst för de oinvigda) är mäktig, minst sagt. Vi tror ju att änglarna firar den med oss, att Gud är närvarande där, och att den Heliga Mässan är den fulländade bönen.

  SvaraRadera
 5. Det blir nog ett viktigt och utvecklande år vad det än leder till. Minns själv med glädje hur det var för mig och saknar egentligen ord för att beskriva mina senaste år.

  Lycka till! :-)

  SvaraRadera
 6. Excelsis:
  Kristuskongen är så vitt jag vet inte tysk.. Utan en enskild katolskförsamling.
  http://www.kristuskonungen.se/

  Ni är välkommna. Om inte jagförstått det hela helt fel så fanns inte begreppet (ni) senast vi träffades?

  Johanna G:
  Ja det är inte fy skam att bo i ett hus.. Vi hyr dock det :)

  Och angående katolik så kanske det mest är jag som känner att jag vill bli det. Johanna är dock väldigt intresserad av att lära sig mer om katolsk tro. Men vi är nog inte rikigt i samma "fas" när det gäller katolsk tro. Men vi får se vart det landar.

  Slå i väg ett sms om du är i närheten, så kan vi se om det finns tid över till att träffas.

  Tejja:
  Jo jag ber mkt om detta just nu..

  minutz3:
  Mmm mässan är minsann mäktig. Är nog den som gjort störst intryck på mig. Mässan handlar enbart om att möta Gud. Thats my style :)

  Johan:
  Ja det känns bra just nu. Har hänt mycket "andligt" den senaste tiden..
  Men vi får se :)

  SvaraRadera
 7. Det ska jag göra. Om du/ni tycker det är intressant så kan vi alltid försöka koordinera det med Excelsis också.

  Snygg omgörning av bloggen förresten. Tycker mig känna igen Franciskusbilden från Taizé... :)

  SvaraRadera
 8. Johanna..
  Ja Exelsis skulle evenuellt komma ut på hönökonferensen, se om du kan samnanståla..

  ps tack för orden om bloggen. Japp Franciskusbilden från Taizé :)

  SvaraRadera
 9. Nej, det är positiva saker som händer... Vi får väl synka när det närmar sig, jag bör vara ganska flexibel.

  SvaraRadera