fredag 30 januari 2009

Hat...

Detta bittra frö som vill slo rot i vårt växthus (hjärta)
Befria mig från detta Jesus. Låt det inte få fäste i mig. Lär mig älska dem som beter sig som svin ibland. Jag klarar det inte, det ända jag känner är hat. Vi är svaga herre. Lyft bort denna börda..

5 kommentarer:

 1. Hej! Vet inte alls om det här muntrar upp dig, men mig hjälper det att läsa de där Psaltarpsalmerna där David bara vräker ur sig sin vrede. Han är så full av avsky att han till och med önskar livet ur sin ovän. Mig hjälper det att utgjuta mitt hjärta för Gud, att stänga in mig med honom och berätta precis hur rasande jag är och hur hämndlysten jag känner mig (för mig handlar det oftast om en längtan efter att offentligt riktigt få platta till vederbörande verbalt så han/hon håller klaffen för tid och evighet!!) Det är svårt att chocka Gud, tack och lov... :) Först när jag gjort detta kan jag börja be om hjälp.
  Detta är mitt sätt att ge min vrede till Gud. Min erfarenhet är att det hjälper, men vi är som sagt olika. Gud har en väg!

  SvaraRadera
 2. Ja det är bra tips du ger..

  Dock är det bättre nu, ibland blir det sådana konflikter i arbetslivet. Och i detta fallet var felet lika mkt mitt. Tog mitt förnuft till fånga och talade med vederbörade. Det är oftast det det handlar om. Att man anser sig själv ha rätt.
  Fast i grund och botten hade ingen rätt. Att forsonas var det ända rätta :)

  SvaraRadera
 3. Försoning är det viktigaste :)

  SvaraRadera
 4. absolut Malin :)

  SvaraRadera