tisdag 25 augusti 2009

Överskattade artister

Det finns några artister som jag inte riktigt har förstått "grejjen" med.
En sådan artist är David Bowie. Vad har karln egentligen tillfört för vettigt? Inget av det jag hört är av någon speciell kvalitet. Men jag kanske missat något?

En annan artist är Elton John. Jag vet att han gjort otroligt mycket musik, men är han inte en aningens överskattad? Eller?

Även Rod Stewart anser jag vara riktigt överskattad.
Jag har heller inte förstådd grejjen med Ac/dc.
Inte heller riktigt förstått Dylans potensial fullt ut, men det kanske kommer. Eller är det bara nostalgiska 40 talister som kan förstå Dylans kraft?

Vilka artister anser ni är överskattade?

6 kommentarer:

 1. Springsteen och Smokie är väl två.

  SvaraRadera
 2. tomas ledin, carola, anna bok, lena filipsson, gud det finnt så många, och oftast enligt mig schlager musiken, sen finns det ju andra amerikanska som madonna...och U2...oj. nä nu får jag sluta snart blir det inga över..

  SvaraRadera
 3. Ja Bruce har ju sin första platta att falla tillbaka på.. Den är iofs ruskigt bra. Men han kanske är rätt överskattad trots allt :)

  Orup är väl en till att nämna.

  SvaraRadera
 4. Fattade inte Dylans storhet heller förrän jag lyssnade på "Slov Train Comming" plattan. Väldigt kristet - och kanske därför extra bra :)

  Bruce S. är en enligt mig en myra i jämföresle.

  Annars är i stort sett de flesta artister överskattade. Jag kan heller inte säga att det finns många skivor som håller hela vägen, inte över någon längre tid i alla fall.

  De flesta artister lyckas med att skriva några riktigt bra låtar, resten är mer eller mindre mediokert till halvbra.

  SvaraRadera
 5. Bruce Springsteen är vansinnigt överskattad, enligt min mening. Av svenska artister tycker jag att Thomas Ledin och Björn Skifs är bland de mer överskattade - och Lena Ph förstås!

  Vågar jag säga att jag tycker att Jim Morrison och John Lennon hör till de mest överskattade dessutom? Okej, jag vet - Beatles är Beatles och Imagine har fin text men... Nä, det räcker inte riktigt till.

  SvaraRadera
 6. Jo jag kan hålla med om att Lennons solokarriär är grymt överskattad.. Känns mest som han flumma runt.
  Då har Paul och Harrison gjort betydligt bättre soloprojekt.

  SvaraRadera