lördag 18 april 2009

Ett ungdomsmöte utan dess like.


Lyssna på denna predikan. Paul Washer har ett viktigt budskap till oss alla. Sådan undervisning behöver svenska kristna ungdomar. Det är en svavelpredikan :)

Om det inte är någon skillnad på kristna ungdomar och icke kristna. Vad är då syftet med att vara kristen?
När våra ungdomsmöten måste locka till sig ungdomar med en massa "coola shower" osv. Då är vi farligt ute. Shower som till stor del handlar om att visa icke kristna, att vi kristna minsann också är fräcka och tuffa. Det är absurt att härma den värdsliga äkta varan. Vill man ha en show går man på konsert på Ullevi. Vill man vara fräck, går man på krogen och coola fester. Vi kan aldrig mäta oss med dessa saker.
Vi undrar varför inte fler ungdomar blir kristna. Ja kanske beror det på oss själva, och det kristna liv vi lever.
Syns Gud i våra liv, så tror jag man inte behöver fundera på olika saker som skall "locka ungdomar"
Det var inte kyrkans "extravaganza" coola shower som väckte mitt intresse för kristen tro. Utan det var Gud själv.
Det finns något som vi har i våra liv som "icke kristna" inte har. Och det är Gud. Det är coolare än alla shower, barer osv.
Det är ett verk som bara Gud kan göra i oss och genom oss.

2 kommentarer:

 1. Glad att fler upptäckt den här predikan. Det är en som griper tag på djupet, rör runt i de religiösa tankebyggnaderna och har en allvarston från himlen som inte går att värja sig emot.

  Jesus ÄR verkligen MER än nog, helt och hållet i sig själv. Bevare oss från bunjy-jumping-pastorer och fireworks-predikanter! Ungdomar vill absolut veta skillnaden mellan liv och död, ljus och mörker...
  /Kakan

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig. Han är radikal och hård, men det är som du säger, det går inte att värja sig emot. Framförallt inte när han totalt brister ut i gråt för att dem skall förstå..
  Bang rakt in i mitt hjärta går detta budskapet.

  SvaraRadera