tisdag 3 februari 2009

Suget efter Bibeln

Har haft en period nu ettt tag när jag knappt orkat öppna min bibel. Men nu har det vänt, och det är underbart att få ett sug för bibeln igen.. Jag minns det sug jag hade för skriften som nyfrälst, det var rena rama munchies där alltså.
Det är underbart när Guds ord tränger in i hjärtat och fyller mitt inre. Det strömmar av levande vatten. Guds ord har den kraften i sig.
När Gud inte finns i mitt inre så känner jag mig som Bilbo sade i boken [Sagan om ringen]. "Jag känner mig tunn,uttänjd likt en smörgås med för lite smör"
Jag är glad att jag återfått suget till skriften.. Nu strömmar källan.

8 kommentarer:

 1. ...och varje gång man återkommer till Skriften efter en tids seghet undrar man vad man hållit på med! Hur har man klarat sig utan detta?

  SvaraRadera
 2. Ja man undrar ju det.. Dock tror jag inte man avtar från skriften direkt på en gång.. Det liksom smyger sig bort.. Tv kanske blir för viktig och man orkar inte läsa. I bland kan man behöver ha en bibeläsningsplan. Det finns en rätt bra sådan i Bibel2000 som jah följer just nu. Man läser ett stycke på morgonen och ett på kvällen. Det är suveränt.. :)

  SvaraRadera
 3. Själv läser jag alltför sällan..

  Måste skärpa mig..

  Bra att du skrev inlägget.. fick både dåligt samvete och lust att läsa..

  SvaraRadera
 4. Tubbo.
  är inte meningen att mina inlägg skall ge dåligt samvete :)
  Fast iofs så har jag haft en lång period då jag inte haft ork att läsa bibeln själv s... Suget måste liksom komma inifrån ändå. Ett tips är att använda den bibeläsningsplan som står längst bak i bibel2000.. Det funkar liksom inte att mastodont läsa Jesaja för att övertyga sig själv hur from man är :)

  SvaraRadera
 5. Kompis.. det är en nyttig form av dåligt samvete :D..

  Som det står i KKK:

  "..en hälsosam smärta och sorg som kyrkofäderna brukade kalla animi cruciatus (själens plåga) och compunctio cordis (styng i hjärtat, hjärtats ånger."

  ..typ :)..

  SvaraRadera
 6. Känner ibland igen det här. Det går upp och ned med bibelläsningen.

  Genom Tidegärden och Mässan får man förstås en hel del bibelord utan att behöva öppna Bibeln själv.

  SvaraRadera
 7. Tubbo.. Jo sanningen kan ibland vara smärtsamt jobbig.
  Fast och andra sida får aldrig bibelläsningen bli ett krav.
  Liksom om pastorn predikar "ni måste läsa den helige skrift för att vara sanna kristna osv" den typen av undervisning är inte bra.

  Johan:
  Jo visst får man undervisning under gudstjänsten.. Jag bläddrar ofta i bibeln via nätet när jag debaterar.. Men det känns inte som man läser på djupet då.. När jag läser bibeln på rikigt så mediterar jag igenom texten. Den sätter sig på djupet.. Ordet blir levande.
  Det är trevligt.. :)

  SvaraRadera