måndag 26 januari 2009

Måndag igen då

Har varit en fullspäckad helg för min del, inte haft tid att blogga. Fann en intressant artikel på dagen som handlar om smygkatolism.
Ibland känns det just så för mig, jag känner liksom en dragning åt en enhet. Jag vill inte hamna i ett fack där jag enbart kallar mig "frikyrklig"
För jag har haft massor med olika möten med olika kristna samfund under min relativt korta tid som kristen. Och det underbara i detta är att jag känner samhörighet med alla, oavsett vilket samfund. Förvisso är jag medlem i pingstkyrka, och trivs underbart bra där. Men jag vill inte låsa fast mig. Jag har definitivt mycket att lära av den katolska traditionen, läs Agustinus, Thomas av Aquino tex. om du tvivlar på det jag säger.
Vi är alla Jesu lärljungar. Vi skall inte bråka med varandra.

"Om du bär fram din gåva till offeraltaret och där kommer ihåg att din broder har något otalt med dig, så låt din gåva ligga framför altaret och gå först och försona dig med honom; kom sedan tillbaka och bär fram din gåva" (Matt 5:23-24).

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=162062

4 kommentarer:

 1. Du är inte rädd av dig du inte! Många är så rädda för vad som finns hos de andra. Det hedrar dig att du är öppen för att lära av andra.

  SvaraRadera
 2. Jag känner igen mig i det du skriver. Om en människa bekänner sig till innehållet i den apostoliska trosbekännelsen så är detta en kristen människa, punkt slut. Gud verkar då i denna människa genom sitt Ord och sin Ande och då har jag något att lära mig av denna person. Om denna människa är född nu eller under antiken spelar ingen roll!

  Hej förresten. Tack för en intressant blogg!

  SvaraRadera
 3. Teija. Tack för dina ord. Men det är ju så att ju mer man bekantar sig med nya ting desstu mindre fördomsfull blir man förmodar jag.

  Bokmalin, välkommen. ;)
  Håller med dig, "anden blåser vart den vill" och övergår vårt förstånd. Vem som är Jesu lärljunge är inte upp till oss att döma.

  SvaraRadera
 4. Vad bra att du känner samhörighetskänsla med katolska kristna. Den beryktade ekumeniska dialogen börjar vid gräsrötterna. Det är jag övertygad om.

  SvaraRadera