torsdag 8 januari 2009

Ekmans dragning åt det katolska?

Det kacklas redan om det tal Ulf Ekman framförde på nyår.
Jag var själv på livetsord och lyssnade på Ulf Ekmans nyårstal. Det äruppenbart att Ekman kommer att göra saker under 2009 som kommer att skapa rubriker och skeptism inom vissa kretsar. Han talade om enhet. Det kacklas redan.
Vad anser ni om Ekmans dragning åt det katolska?
Min åsikt är att enhet är av godo. Samt att Uffe Ekman verkligen är modig som vågar bryta barriärer med dem utalanden han gör. Vart det leder får framtiden utvisa. Men det skall bli intressant :)

Minut 20 i talet säger han:

Pingstdagen var en fullstädig överraskning för djävulen. På samma sätt finns det liknande tillfällen som blir fullständiga överraskningar. Och nu ska vi ju inte avslöja det, men jag kan ändå säga så mycket som att det blir en chockeffekt i den Helige Ande och ett kackalorum utan like. 80-talet kommer att vara som en liten bris jämfört med det kackalorum som kommer en bit framåt om de här bitarna kommer samman, och om den här koordinationen kan ske, om den här andliga mognaden kan inträffa /…/ Det kommer att ske, det kommer att ske /…/ det är en mobilisering”.

Här står lite mer info i Dagen

10 kommentarer:

 1. Jag håller med om att Ulf Ekman är värd lov för sin inställning och sitt mod. Är det något särskilt som du tänker på att han kommer att göra? Jag tror att han kommer att bli en av huvudtalarna på OASmötet i Borås i sommar, det kanske inte heller gillas i alla frikyrkliga kretsar, även om det inte är ett romerskt katolskt sammanhang.

  SvaraRadera
 2. Hej Jonas. Jag hade inte direkt någon tanke på vad det är som livetsord kommer att genomföra. Men uppenbarligen är det något som Ulf vet att det kommer kacklas kring.

  Att han skall prata på Oas känns inte för mig som något "radikalt" direkt.

  mvh Michael

  SvaraRadera
 3. På flera områden tror jag även att vi i KK behöver Ekman. Många hos oss är "rädda" för honom, men jag tror att han skulle kunna bli en framstående figur för hela Kyrkan om saker och ting faller på rätt plats.

  SvaraRadera
 4. Jag ser att du inte har en egen transskribering från Ulfs tal utan min, klippt från någon blogg som har hela min artikel. Men för att passa in i din egen argumentation tar du inte med hela min text. Så här lyder den:

  "I synnerhet oroas man när man hör vad Ekman säger i sitt nyårstal. Minut 20 i talet säger han:

  'Pingstdagen var en fullstädig överraskning för djävulen. På samma sätt finns det liknande tillfällen som blir fullständiga överraskningar. Och nu ska vi ju inte avslöja det, men jag kan ändå säga så mycket som att det blir en chockeffekt i den Helige Ande och ett kackalorum utan like. 80-talet kommer att vara som en liten bris jämfört med det kackalorum som kommer en bit framåt om de här bitarna kommer samman, och om den här koordinationen kan ske, om den här andliga mognaden kan inträffa /…/ Det kommer att ske, det kommer att ske /…/ det är en mobilisering'.

  Vad talar han om? Det är uppenbart för vem som helst att detta inte beskriver hur kristna rörelsers folk närmar sig varandra utan hur deras ledare för hemliga samtal. Jag har svårt att se hur tänkbara dementier kan ändra på detta intryck, som för övrigt stärks av annat i de två talen på Nyårsafton."

  Den som tror att Gud kommer avkräva personligt ansvar följer inte med in i det fördolda hur mycket man än tror på sin guide. Gud begär inte det.

  SvaraRadera
 5. Jag kommer inte hinna följa din bloggs debatt särskilt bra, så om jag blir någon svaret skyldig ber jag om ursäkt redan nu.

  SvaraRadera
 6. S-E Daniel

  Jag var där och hörde talet live på nyår.
  Och jag anser att den citerade texten, (som förekommer på x antalt bloggar) var korrekt. Och eftersom jag var närvarande så kan jag givetsvis bedöma helheten om vad som syftades i Ulfs tal. Så om det är dina citat spelar väl mindre roll? Eller har du inte citerat Ulf rätt?

  SvaraRadera
 7. Johan Stenberg, intressanta tankar du lägger. Vi får väl hoppas att kristenheten kan enas på ett framgångsrikt sätt så fler människor kan få möta Jesus. Det är min förhoppning!

  SvaraRadera
 8. Jag har citerat Ulf korrekt. Men ett citationstecken har på ett ställe hamnat fel; ”ingen demon i helvetet kommer att stoppa detta närmande”, här ska sista citationstecknet varit efter stopp, "detta närmande" är min förkortning av vad som sedan följde.

  SvaraRadera
 9. Sleepaz, vad jag egentligen tänkte på var ifall han till och med skulle bli en [adjungerad] medlem av OAS-ledarskap, det hade ju varit rätt radikalt tycker jag iallafall.

  SvaraRadera
 10. Jonas, jo det kan förstås uppfattas som lite mer radikalt.

  SvaraRadera