tisdag 9 december 2008

Skydda ditt hjärta

Alltså det hände mig nått som chockade mig precis. Jag brukar alltid lyssna på radio i mina hörselskydd. Och jag rattade in lite kanaler och valde att ratta in smyrnas radiokanal, som tyvärr sällan går att få in.
Men idag lyckades jag tajma in en predikan från Giliads församling och lyssnade på hela predikan.
Sedan var jag tvungen att sätta mig ner på en stol och tårögd samla mig. Den predikan var Guds ord rakt in i mitt hjärta. Varje ord i den predikan gick rakt in i mitt hjärta och beskrev i detalj hur jag känner mig.
Och jag har haft problem med en del saker i mitt liv som jag inte kan sluta med, jag faller i synd gång på gång.
Jag skall försöka återge vad predikan handlade om.

Vi måste vara rädda om våra hjärtan, dem är mjuka och sårbara. Vi måste inse att våra hjärtan är vår sista försvararställning. Vi måste därför skydda våra hjärtan mot allt lockelser och smuts som finns i världen.
Och predikanten drog ett exempel med världens smuts likt en leråker. Hur vi än vrider och vänder på det så kommer vi att bli smutsiga om fötterna när vi passerar åkern.Vi kan inte bara gömma oss från världen och blunda. Vi kommer att falla för lockelser som inte är av Guds vilja. Syndens natur är sådan i oss, men fötterna går att göra rent, men vi skall inte fastna och bada i leran.
Jesus säger att det räcker om vi tvättar våra fötter. Vi har blivit döpta och rena i den helige andes kraft i dopet. Men vi kommer att bli smutsiga om fötterna igen. När vi vandrar i världen så kommer detta ske. Vi är alla syndare och behöver en omvändelse varje dag. Detta visar Jesus i detta kapitel nedan. Varje dag skall våra fötter tvättas

Petrus sade: "Aldrig någonsin skall du tvätta mina fötter." Jesus svarade: "Om jag inte tvättar dig, har du ingen del i mig." 9 Simon Petrus sade: "Herre, inte bara mina fötter, utan också mina händer och mitt huvud!" 10 Jesus svarade: "Den som har badat, behöver sedan bara tvätta fötterna. Han är helt och hållet ren. (Joh 13)

Sedan så pratade predikanten om det vi fyller vårt hjärta med, vad fyller vi med oss varje dag? Är det Guds ord? Är det lovsång, låter vi den helige ande fylla oss? Det vi fyller oss med kommer också komma ur oss på ett eller annat sätt. Hjärtat är som ett stort kärl där allt vi matar oss med samlas, vissa saker kan vi gömma och försöka glömma,men tillsut kommer det vi gömt fram i ljuset.
I mitt fall så matar jag mig med porr, och annat skräp ibland, det är dåligt för mig, men ändå gör jag det. Det är lockande, mitt begär vill sådan som är dåligt för mitt hjärta ibland.
Det vi fyller oss med kommer att forma oss som kristna. Här måste vi göra ett val. Vill jag fylla mig med världens lockelser istället för Guds ord? Fyller vi oss med världens lockelser då kommer vårt hjärta att inte höra Guds röst tillslut. Vårt hjärta förhårdnar. Det finns en risk att vi alla kan hamna där.
Vi måste hålla våra hjärtan mjuka och välsmorda gentemot Gud. Och det kan vi endast göra om vi varje dag omvänder oss, och erkänner våra synder. Då tvättar Jesus bort smutsen på våra fötter.
"Endast dem renhjärtade skall se Gud"
Amen.

2 kommentarer:

  1. Den fighten har vi alla att ta, det viktiga är att vi inte ligger kvar utan reser oss upp igen när vi fallit.Livet handlar väldigt mycket om de dagliga besluten, man kan inte leva på gamla meriter, det kommer inte att hålla!Framför allt bevara ditt hjärta för från det utgår livet står det skrivet!Vi får uppmuntra varandra att kämpa trons "goda" kamp! Jesus är vår seger,i Honom är vi segrare och bara i Honom! Mvh. L-G

    SvaraRadera