onsdag 1 oktober 2008

Var det roligare förr?Detta är nog bland det roligaste som gjorts i svensk tv. Det som gör den extra rolig är att Cleas Ericsson har kommit på alla uttryck själv, det är alltså inga dialektala låneord :)
Jag vet inte men, antingen så börjar jag bli gammal. Jag ser inte den kvaliten på programen längre som vi tex såg i Macken, En himmla massa program tex, även nöjesmasakern och flexnes var mkt roligt, även Kurt Olsson.
Vi har visserligen 90-talets ironiska humor med Henrik Shyffert,Robban Gustavsson i spetsen, som är roligt. Hela 90-talet är ett enda stort citerande från tex Nilecity för min del.
Fast dem kommer inte i galenskaparnas klass, även John Cleese "Pang i bygget" är en klass för sig.

Vad anser ni? Börjar jag bli gammal, eller har helt enkelt humorn urvattnas i media? Den humor vi har idag är lite råare,i det slag vi ser i parlamentet tex. Är det lika kul som några av dem gamla programmen jag nämde?

8 kommentarer:

 1. Det är nog som du skriver Sleepaz, humorn brukar vara det första tecknet på att man blivit gubbe. När man tjatar på sina barn och andra "ungdomar" om hur rolig humorn var för tjugo år sedan så har man definitivt kommit in i gubbdomen.

  Var så säker på att dagens femtonåringar tycker att galenskaparna är ungefär lika kul som du tyckte att Povel Ramel och gula hund var när du var femton.

  SvaraRadera
 2. Ja då är det väl så illa kanske :)
  Fast jag kom på forut att jag minsann tycker att det en del bra humor nu förtiden ändå.
  David Batras/Johan Glans olika program har varit mkt bra, samt Varant-Tv och Hipp-hipp. Så helt gubbig kanske man inte är :)

  SvaraRadera
 3. Det är ju lite så med musiken också. Kommer vi någonsin få se en ny Elvis, nytt Beatles,stones,Abba tex.

  Sådan musik kommer alltid hålla tror jag oavsett ålder. Medans dagens kommersiella musik glöms snabbt. Jag tror att det kanske är så med en del klassisk humor också. Macken,Pang i bygget kommer alltid att hålla.

  SvaraRadera
 4. Ja musiken kan också vara en gubbindikator, jag var på en kvällsmässa för ungdomar härrom veckan och några femtonåringar tyckte uppenbarligen att jag såg rätt ung ut för att vara en av kyrkfarbröderna så de frågade om lite olika band och artister och vad jag tyckte om för musik. Jag insåg att jag absolut blivit en tjugoåttaårig gubbe när jag inte kände igen ett enda namn de nämde och svarade att jag gillar cure, depeche och Johnny Cash. De såg ut som om jag var ett fossil på museum.

  Att gammal musik är bättre och hållbarare än den nya plastmusiken är inget du skall säga högt (såvida du inte är ute efter några sjyssta sittplatser på bussen det vill säga).

  SvaraRadera
 5. Ja visst är det så. Jag gillar musik som inte så många i min ålder gillar ens. Led-zeppelin,Deep purple,Rainbow,Blue-oyster,Stones.
  Jag är även otrligt svag för 60-tals musiken, Stones första skivor (dem Brian var med på)Även Beatles första plattor innan dem började suga på pipan och äta syra. :)

  SvaraRadera
 6. Inser att jag förmodligen närmar mig pensionsåldern i den här genren... :-)

  För jag tycker inte att dagens tv-humor är ett dugg kul - undviker numera att se såna program eftersom jag inte hittar något att skratta åt i dem ändå. Så låg nivå... Och så rått.

  Däremot tycker jag att Macken och Galenskaparna och en del övrigt på "den gamla goda tiden" var riktigt kul.

  Och jag vet inte alls vilka artister som är "inne" nu - eller under de senaste typ femton, tjugo åren...

  Nån som har en rollator att låna ut?

  SvaraRadera
 7. charlotte therese, du kan ta min så lägger jag mig i lådan direkt.

  SvaraRadera
 8. Hur gammal är du Charlotte? (om man törs fråga det)

  Isakra, du är 81a som mig va? (härlig årgång förövrig :))

  SvaraRadera