onsdag 6 augusti 2008

Evolution på Guds villkor

"I begynnelsen var ordet och ... i ordet var liv." Modern vetenskap har på ett mycket övertygande sätt bekräftat sanningshalten i denna utsaga i Johannes evangeliums inledning och dess motsvarigheter i Första Moseboks skapelsebefallningar genom att visa att allt liv bygger på ordergivningen från orden i det kemiska språket DNA - alla livsformers generalplan"

Detta och hela artikeln kan vi läsa i http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=156233

Vad tycker ni om detta? Eller låter detta heltokigt i era öron?
Jag måste väl tillägga att jag är en kristen som utan problem tror på en evolution. Så för mig låter det inte så galet, men det övertygar nog inte många ateister att vända om till tro direkt, iaf inte den skara jag stött på via flashback.
Förresten så har jag idag slutat att skriva på flashback idag för den som är skulle vara intresserad av sådan info.


Den som är mer intresserad i detta ämnet kan se på filmen med den kristna gen-forskaren Francis Collins.
http://www.youtube.com/watch?v=DjJAWuzno9Y

13 kommentarer:

 1. Jag tycker det låter vettigt för min del! :o)

  Fl... jaha, du lägger också det aph... stället bakom dig. Det är bra. Primitivt kackalorum ska på intet sätt uppmuntras.

  SvaraRadera
 2. Flashback är en rätt rätt oki plats att debattera på.
  Men det känns som debatterna repeterar sig hela tiden, blir tröttsamt. Känns som jag gjort min del där. Har ju ändå skrivit över 3056 inlägg. Sen så har jag inte tid att skriva där längre, eller ork.

  SvaraRadera
 3. På religionsforumet var det OK. Andra fora är direkt vidriga.

  SvaraRadera
 4. Jo jag har mest hängt på religions delen, och det det är bra stämmning.
  Har även för ett par år sen hängt mycket i cannabis forumet, när jag var inne i den svängen :) Var väl rätt oki där med.

  SvaraRadera
 5. Kan jag tänka mig. Råkar ha goda erfarenheter av just den örten. :o)

  SvaraRadera
 6. Jag råkade gilla den örten lite väl mycket så att jag utvecklade ett mkt starkt beroende till den.
  Jag gillade den så mkt att den blev mitt allt. När verkligheten och lagens armar kom ikapp mig ifann sig ett tomrum efter cannabis. Ett inre tomrum. Där kom gud in i mitt liv :)

  SvaraRadera
 7. Ja, hur kommer det gå för FB.. Jag känner själv att jag mest gör små gästspel, inget direkt engagemang längre. Men det är som du säger. Allt går i repris..

  SvaraRadera
 8. Det känns som om FB töms, speciellt verkar de troende tröttna mer än andra. Du kommer bli saknad (även om jag måste erkänna att mitt intresse för FB också svalnat en hel del den senaste tiden).

  SvaraRadera
 9. Excelsis,Iskra:
  Mitt problem är att jag finner flashback rätt beroendeframkallande, iaf då jag har många trådar pågång som jag skriver i. Blir liksom att man måste hålla koll på dessa trådar man skrivit i, vilket tar mkt av min tid.
  Och jag undrar om man egentligen gör något nytta och visar en bra sida av tron när man debatterar hurvida Tacticus,Josefus osv är pålitiliga utombibliska källor. Ateisterna säger att det är förfalskat enligt sina länkar, jag visar att enligt mina länkar att Tacticus skrifter om dem kristna år 64 inte alls kan vara en förfalsning. Där slutar liksom debatten.

  Ibland kan debatterna utveckas till pajkastarningar från båda sidor. Ibland kanske iaf jag vill ge sken av att kunna mer om kristendomens historia än vad jag egentligen kan.
  För mig tar flashback otroligt mkt tid, att skriva inlägg kräver mkt bläddrande i bibeln, andra böcker,läsa källor.

  Sen så är det som du säger Iskra att många bra troende har lämnat forumet,jsg saknar Tubbos kunskaper otrligt mkt på forumet, otrligt skarpa historiska kunskaper som ingen annan besitter.

  SvaraRadera
 10. Oj.. tack för dina fina ord, Sleepaz..

  Jag bannade ju mig själv från FB..

  Känner igen mig i det du skriver.. det är beroendeframkallande och slukar tid..

  Men faktum är att jag fick min skolning på flashback..

  .. detta eviga rotande i Skriften.. och i kyrkans historia..

  Det var så jag lärde mig..

  Men jag har insett att retorik är långt viktigare än kunskap i vissa fall.. Augustinus har ju skrivit en liten skrift om kristen tolkning och retorik.. De doctrina christiana..

  Många bra och insiktsfulla tips..

  Jag ser fram emot min amnesti om fyra månader eller så.. jävlar vad jag ska härjamed ateist-svinen då! :D

  SvaraRadera
 11. tubbo, ha ha, vi ser fram emot hösten då.

  SvaraRadera
 12. Håller med dig Tubbo, har också lärt mig mycket genom ateisterna på flashack, dem har fått mig att verkligen gräva i skriften och givit mig ett och annat grubbel :)

  SvaraRadera