söndag 6 juli 2008

Senapsfrö


Lucas 13
18 Därefter sade han: "Vad är Guds rike likt? Vad skall jag jämföra det med? 19 Det är likt ett senapskorn, som en man tar och lägger i sin trädgård. Det växer upp och blir ett träd, och himlens fåglar bygger bo bland grenarna."Jag gillar denna liknelse. Vad är Guds rike? Vad är tron? Tron börjar som ett litet senapskorn, vi blir varsle om att Gud finns, men vi vet inte hur eller varför. Men tron sätter sig som ett frö i vårat hjärta. Vi har fått skåda något. Jesus visar oss att detta frö kan växa till något enormt stort och ge en skörd som vi inte trodde var möjligt. Därför säger Jesus att himmelriket är som ett frö. I fröet ligger det potential att växa. Utan frö kan det inte växa.

Fin bild på Sinapis alba (senap) va?
Jag vet inte vilket senapsfrö egentligen Jesus menar men den bilden får duga. (Man kan spekulera om det servererades Korv och bröd med Senap under Jesu tid) :)

8 kommentarer:

 1. Av någon anledning har jag mycket svårt för att tro på "korv och ketschup" på Jesu tid. Det kan förvisso hänga ihop med att de vanligaste korvvarianterna är gjorda på griskött och gris som bekant är förbjudet att äta enligt den judiska tron, men det är bara en vild spekulation :)

  SvaraRadera
 2. Hehe det där va kul :)

  *garvar rejält*

  SvaraRadera
 3. Så roligt vet jag inte om det var... ;)

  Fast det har alltid förbryllat mig - sedan någon påpekade detta uppenbara för mig - varför det finns med en svinhjord på 2000(?) djur som Jesus kan driva in demonerna i, i evangelierna. De borde väl verkligen inte finnas där?! Eller var de romarnas påfund/egendom?

  SvaraRadera
 4. Men skratta på du, ett gott skratt ska ju förlänga livet. Om inte annat så gör det nog livet lite roligare =D

  SvaraRadera
 5. Grisar anses vara mkt orena på denna tiden ur en hälsosynpunkt. En oren andes rätta plats är i dessa smutsiga grisar.
  Kanske det som är poängen?

  Sen så rörde väl Jesus sig i trakter där Judar inte bodde, och svin kanske användes av andra folkslag. .
  Vad vet jag :)

  SvaraRadera
 6. Hej broder! Jag har nyss startan en egen kristen specialblogg, "Eklips!". Dit är du och dina bröder och systrar välkomna.

  SvaraRadera
 7. Sleepaz:
  Jo, det har jag också hört. Dessutom är väl gris än av de få allätande djur som vi äter? Får och nöt är ju växtätare.

  Sant, så kan det ju vara.

  SvaraRadera