tisdag 22 juli 2008

Rabbi Reveals Name of the Messiah

En av Israels mest respekterade och stora Rabbins gör ett intressant erkännande på ålderns höst.

"Shortly before he died, one of Israel's most prominent rabbis wrote the name of the Messiah on a small note which he requested would remain sealed until now. When the note was opened, it revealed what many have known for centuries: Yehoshua, or Yeshua (Jesus), is the Messiah."

http://www.israeltoday.co.il/default.aspx?tabid=128&view=item&idx=1347

5 kommentarer:

 1. Judar är ofta inte nådiga annars. I Talmud sår det en hel del elaka saker om Jesus.

  SvaraRadera
 2. Likt fariseerna är dem rädda om sina höga religösa platser. Fanns ju en anledning till varför denne rabbin inte våga gå ut med sin tro på Jesus.

  SvaraRadera
 3. Judar är i allmänhet utmärkta människor (liksom muslimer f ö), jag har träffat många av dem så jag vet. Men de har ett ganska neurotiskt förhållande till kristendomen, framför allt katolska kyrkan. (Historiskt är kyrkans syn på judar på gott och ont, antisemitism har förekommit, men man har också alltid gjort mycket för att skydda judar mot tex folkliga pogromer osv. Judar glömmer ibland det positiva, som funnits där sen urminnes tid. En bortglömd episod är efter persiska framgångar i kriget mot Bysanz på 600-talet, perserna återlämna en del städer till judarna, som då ansällde massakrer på kristna. Sedermera vanns kriget av Bysanz, som emmellertid var utmattat och snabbt förlorade stora områden till muslimerna, som sedan gav judar och kristna en skyddad särställning. Småningom besegrade islam Bysanz helt och hållet genom turkarna, en viktig faktor här var att de nya makthavarna kom med en betydligt lättare skattebörda, så de fick folket med sig. Det är mycket med historia).

  SvaraRadera
 4. Jag tror att det är svårt att gå ner från hierarki, lön och anseende. Rabbinen var högt respekterad och, som för många andra människor, blev det för klurigt för att han skulle kunna vara fullt sanningsenlig.

  Av detta skäl är jag lite orolig för hur präster gör när de ändrat sig och vill konvertera till annat samfund.
  Vågar de göra det, eller är de för rädda om jobbet/karriären?

  SvaraRadera
 5. Intressanta tankar Z och krax. Återkommer med tankar..

  SvaraRadera