måndag 21 juli 2008

Johannes döparens ord

Folket gick där och väntade, och alla undrade i sina hjärtan om inte Johannes kunde vara Messias. Johannes svarade dem allesammans: "Jag döper er med vatten. Men det kommer en som är starkare än jag, och jag är inte ens värd att knyta upp hans sandalremmar. Han skall döpa er i den helige Ande och i eld.
(Lukas 3)

Mäktiga ord detta. Att döpas och fyllas med den helige andes kraft. Att fyllas sig med den helige för att kunna ge och sprida glädje och mirakel till andra.
Jag hade en rikitigt stark upplevelse igår när jag såg en predikan från Lakeland. Det var en utav det starkaste predikningar jag någonsin sett.

http://www.god.tv/god?region=tb titta på den predikan från den 17 Juli (spola förbi lovsången om du inte orkar se på den)

4 kommentarer:

 1. Ja.. det är en spännande figur.. den där Döparen..

  Tankarna sätts lätt i rullning.. brukar ofta fundera på honom.. han lyfts ju fram av Kristus själv.. jag menar.. Johannes döper Jesus.. tanken svindlar..

  Hoppas allt är bra och att semestern funkar, min vän.. :)

  SvaraRadera
 2. Mmm njuter av semestern till fullo. Dock har jag kommit in en slags extrem slöhet. Man blir bra slö av att vara ledig. Men man skall inte klaga :)

  Har du semester eller?

  SvaraRadera
 3. En pingstvän borde ha särskilt intresse just för Anden och pingstens betydelse. Jag menar, att Anden kommer med Ordet, jag syftar i synnerhet på tungotalet, som en förberedelse för återkomsten Kristus är ju själv Ordet. Och i respekt för Ordet, vill jag nu vara tyst själv!

  :o)

  SvaraRadera
 4. Alla kristna borde ett särskilt intresse för Jesus som döper med helige ande :)  "Då kom plötsligt från himlen ett dån, som när en våldsam storm drar fram, och det fyllde hela huset där de satt. 3 Tungor som av eld visade sig för dem och fördelade sig och satte sig på var och en av dem. 4 Och de uppfylldes alla av den helige Ande och började tala främmande språk, allteftersom Anden ingav dem att tala."

  (Apostlagärningarna 2)


  Mäktiga verser när anden utgjöts :)

  SvaraRadera