lördag 21 juni 2008

Lite Jesaja så här på morgonen

Jesaja 53:4
Men det var våra sjukdomar han bar, våra smärtor tog han på sig, medan vi höll honom för att vara hemsökt, slagen av Gud och pinad.
Han var genomborrad för våra överträdelsers skull,
slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade.


Tack Jesus för att du stod ut med all smädelse. Tack för att du valde den jobbiga vägen och pinas ihjäl för min skull. Trots att jag inte förtjänar det så valde du den hemska vägen för min och alla andras skull. Tack för ditt renande blod. Jag lider med dig Jesus för det du fick utstå av oss människor. Jag tror aldrig jag kan förstå hur det känns att långsamt dö på ett kors. Hur din mor Maria fick se sin älskade son långsamt dö en plågsam död. Att som förälder mista sitt barn är hemskt nog. Trots att Maria visste att du var sänd av Gud, så tror jag ändå inte hon greppade din död riktigt. För vem gör det?

Jag undrar ibland hur jag själv hade gjort och vilken sida jag varit på om jag sett dig hängandes på korset för 1970 år sen. Hade jag tyckt att det var rätt att du skulle hänga där? Hade jag ställt på fariseernas sida och ansett att du var en hädare? Vi människor har en förmåga att anpassa oss till rådande stat och regering, Hade jag valt att följa dig som dina 12 lärljungar gjorde?

Men jag vet att din nåd är större än jag någonsin kan förstå. Du dog för mig där också. Du var så ensam, utblottad, alla spottade på dig. Men du stod ut. Min älskade Jesus.

6 kommentarer:

 1. Tack för ditt vittnesbörd, min vän..

  SvaraRadera
 2. Tjena mannen :)

  Va glad jag blir att se dig. Allt bra?

  SvaraRadera
 3. Jodå.. man lever vettu.. :-D

  Hoppas allt är bra med dig och att du och pojken din fick en fin midsommar tillsammans..

  SvaraRadera
 4. Det är många som undrar vart du tagit vägen. Jag var också orolig för dig. Men kul att du hörde av dig iaf. Funderat på skaffa dig msn än? :)

  SvaraRadera
 5. Underbart Jesajaord. Såg dig inne på prästflickan och på Karins sida. Därifrån tog jag mig över till din sida. GVD!
  /prÄllan

  SvaraRadera
 6. Mm det är starkt. Kul att du tittade förbi, välkommen :)

  SvaraRadera