fredag 16 maj 2008

Fader Vår


Fader Vår skall man ju bara kunna som kristen sägs det. Kom på mig själv för ett tag sen att jag inte kan denna bön. Så jag drillade denna bön i en vecka, och nu kan jag den :)
Jag insåg också vilket djup och styrka i det är i denna bön. Hur denna bön kan växa till något mer och djupare.

Lärljungarna frågar Jesus hur dem skall be. Jesus visar oss med fader vår vad som är styrkan i den kristna bönen. Jesus är ett föredömme för oss, varje stor prövning som Jesus stod inför så bad han mycket innan han utförde det.

Ett tips är att att be att den helige ande skall väcka en hunger i hjärtat till bön. Be att den helige ande inte ger ditt hjärta ro förens bönen är en glädje i ditt liv.

*Vår fader, du som är i himlen.*
(Här talar Jesus om för oss vilken relation vi har med Gud i bönen, gud är våran himmelske fader, vi är Guds Barn. Jesus säger att vi skall ta emot Gud som ett barn. Jesus förklarar att vi kan skall se Gud som våran evige far och han förklarar också att vi skall be till honom som ett barn frågar sin pappa efter något. Detta visar också att fadern vill ha en personlig relation med oss i bönen.)

*Låt ditt namn bli helgat.*
(Att låta Guds namn bli helgat, Guds namn är heligt, missbruka inte herrens namn. Jesus visar att vi skall ta helgelsen på allvar i tron. Vi skall ge Gud äran för våra handlingar. Tacka herren och ära honom.

*Herren, Kristus, skall ni hålla helig i era hjärtan. Var alltid beredda att svara var och en som kräver besked om ert hopp. (1 Petr. 3:15)*)


*Låt ditt rike komma.*
(Här visar Jesus att Guds rike skall komma inom oss, den helige ande skall få sin boning i våran kropp, låt guds rike komma och låt den helige ande hjälpa dig under resans gång)

*Låt din vilja ske, på jorden så som i himlen.*
( Här visar Jesus att vi skall låta den helige ande forma våra liv, låt faderns vilja ske. Ta på dig Jesus kors och låt herren forma dig. Vill du låta herren forma dig eller vill du köra ditt eget race?)

*Ge oss idag det bröd vi behöver.*
(Här visar Jesus två saker som jag ser det, dels vill vi äta Guds ord som vi behöver för dagen, vi behöver andlig mat.
Sen så är det en tackbön för att vi får mat på bordet, tacka herren för att det finns mat att äta, alla människor i världen ar inte den möjligheten att äta sig mätta, tacka herren din Gud för maten du får)

2 kommentarer:

  1. Hm..jag har tränat länge för att kunna den bönen, men den vill bara inte sitta =(

    Bra tankar dock.

    SvaraRadera
  2. Jag lärde mig halva först, tills den satt som ett smeck. Sen gav jag på andra hälften.

    SvaraRadera