tisdag 27 april 2010

Övergrepp i fosterhem?

http://svt.se/2.22620/1.1732821/sexovergrepp_mot_hundratals_fosterbarn

Varför hör vi så lite om detta i media? Rör ju sig om hundratals barn.

4 kommentarer:

 1. Stefan Herczfeld27 apr. 2010 18:59:00

  Jag tror att det intressanta inte är övergreppen, utan om man kan hitta någon "ansvarig". Det finns emellertid en inneboende dynamik som är litet komplicerad. Några människor har t.ex. skrivit om media-drev. Det kan man fundera över ur olika aspekter...

  För några år sedan var det ett antal pedofilskandaler på svenska daghem, vilket kompletterades av några fall inom idrott och liknande. Det ledde till att alla manliga anställda inom barnomsorgen blev misstänkta.

  För ca 20 år sedan handlade diskussionerna om fäder och styvfäder som förgrep sig på sina respektive, sina barn och sina styvbarn. En dominerande aspekt var att det är tragiskt för dem som blir utsatta och inte trodda, och framför allt för dem som inte kan göra sin röst hörd.

  I några fall friade man i domstol pga. brist på bevis. Sedan kraven på bevis sänkts, och man tog in psykologer i stället kunde många oskyldiga sättas i fängelse. Det blev tacksamt att föra fram anklagelser vid tvister i samband med skilsmässor.

  Några människor - både domare och journalister - skämdes kanske en del, men de flesta ursäktade sig med att de bara...

  SvaraRadera
 2. Tack Gode Gud för Kyrkans fiender! För de åtminstone glömmer aldrig vad en präst skall vara.

  SvaraRadera
 3. Det handlar förmodligen om över 100,000 barn i Sverige. Nästan varje dag kan vi dessutom läsa nyheter om nya övergrepp
  (utanför katolska kyrkan).


  Fosterhemsbarnens öden har begravts i nya utredningar. Så var det med det.

  Ja, jag slås också av hur olika media hanterar exakt samma vidrigheter.

  Varför? Ja, för att vara extremt kortfattad är min förklaring: hyckleri.

  Nu ges nämligen ett legitimt skäl att vädra olika fördomar om katolska kyrkan. Fördomar som odlats i över 500 år.

  Det mest tragiska är att de indignerade journalisterna inte alls bryr sig om barnen - de har tyvärr dagligen nya möjligheter att i så fall visa sitt engagemang om de minsta, i hela vårt land.

  Journalisternas beteende är i stort sett ynkligt.

  SvaraRadera
 4. Zoltan..
  Håller med dig.. Det är hyckleri..

  Stefan:
  "I några fall friade man i domstol pga. brist på bevis. Sedan kraven på bevis sänkts, och man tog in psykologer i stället kunde många oskyldiga sättas i fängelse. Det blev tacksamt att föra fram anklagelser vid tvister i samband med skilsmässor."

  Den aspekten är viktig i sammanhanget. Det finns säkerligen oskyldiga präster som hängs ut också.. Dvs stämmning och mjölka på pengar

  SvaraRadera