tisdag 30 mars 2010

Nu är vi katoliker!

Jag är rätt slut i huvudet nu efter en lång dag, så det blir ett kort inlägg. Men allt gick bra och det var en vacker mässa. :)

4 kommentarer:

 1. Stefan Herczfeld31 mars 2010 20:26:00

  Jag hoppas att ni hittat hem. Jag hoppas också att era faddrar har hunnit med att tänka, fundera, läsa, se, höra, meditera och bedja litet mer än vad ni ännu haft möjlighet till, och att de kan hjälpa er vidare på vägen. Den slutar inte i kyrkan, utan i de saligas boningar!

  Redan i morgon börjar de tre heliga dagarna. På förmiddagen viger man de heliga oljorna, och prästerna förnyar sina löften för att renade kunna göra tjänst i Kristi ställe.

  På kvällen firar vi den sista måltiden. Den sista i Egypten, innan räddningen, den sista påskmåltiden för Jesus ("Hur har jag inte längtat efter att få äta denna påskmåltid med er innan mitt lidande börjar. Jag säger er: jag kommer inte att äta den igen förrän den får sin fullkomning i Guds rike." Luk 22:15-16). Samtidigt är det den första måltiden i den förnyade påsken, första gången människor på detta sätt får del av Kristi Kropp och blod (mitt kött är verklig föda, och mitt blod är verklig dryck, Joh 6:55).

  Efter mässan släcks och töms kyrkan. "Nu har mörkret makten" (Lukas 22:53). Vi får följa med ut ur kyrkan, till olivberget. Lärjungarna klarade inte att vaka en timme...

  På fredag får vi följa Jesu "sista resa". Det var ingen charad. Han kände sig verkligen övergiven av Gud. Han dog verkligen. Men döden kunde inte behålla honom i sitt grepp (3 dagar), (Apg 2:24).

  Redan på lördag kväll tänds ljuset, då tänds hoppet, Kristus är uppstånden. Vi kan åter sjunga Halleluja, Ära Vare Gud i Höjden, Te Deum, Lammets bröllop och alla andra lovprisningar som varit borta under fastan.

  Jesus besegrar ondskan OCH döden. Han förnyar livet. Det är nu det börjar.

  SvaraRadera
 2. Hoppas din väg kan inspirera många andra som söker ett hem i detta universum.

  Berätta gärna mer om stunden, efter den intensiva och händelserika påsk som nu kommer...

  SvaraRadera
 3. det låter som om vi fött barn typ. hihi

  SvaraRadera
 4. Guds välsignelse
  önskar
  Gunnel

  SvaraRadera