fredag 10 juli 2009

Girighetens tid är förbi

"Girighetens tid är förbi. Det budskapet kom från påven Benedictus XVI som i sin tredje encyklika fokuserar på sociala frågor, och han menar att en kristen humanism ska göra världen bättre."

Påven säger:
"Kyrkan har inga tekniska lösningar att erbjuda, och gör inte anspråk att på något sätt ingripa i staters politik. Men vad hon har att utföra är en sanningens budskap, i alla tider och i alla sammanhang, att jobba för ett samhälle som är i samklang med människan, med hans värdighet och hans kallelse."

Väl talat enligt mig..

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=173540

1 kommentar:

  1. Jag har funderat under de senaste dagarna varför svenska medier har rapporterat så lite om Påvens senaste encyklikan, den sociala. Men det kanske är som Påven själv skriver ” a false conviction of self-sufficiency causes people to confuse happiness and salvation with material prosperity.” Dessutom så vill mänskliga naturen råda om sig själv så mycket som det bara går. Allt detta gör att nästan ingen i landet vill lyssna om Gud som inte bara har skapat oss men också leder oss genom livet av sin omsorg om världen. Då är den tekniska framsteg välkommen genom att ge oss yterliggare verktyg att kunna kontrollera våra egna liv och omgivning. Det kan vara så i den seculariserade världen men det svårt att föreställa sig att det skulle våra gällande även bland de kristna. Åtminstone inom redaktionen av vår egen tidning Broderskap.
    Andrzej A Waligora (wal@dr.com)

    SvaraRadera