måndag 2 mars 2009

Den första kärleken

"Men det har jag emot dig, att du har övergett din första kärlek. Tänk därför på varifrån du har fallit, och omvänd dig och gör dina första gärningar. Annars, om du inte omvänder dig, skall jag komma över dig och flytta din ljusstake från dess plats" (Uppenbarelseboken)

Detta är viktigt, fick själv påminna mig om detta idag. Att inte glömma det som Gud gjort, att inte glömma det som fick mitt hjärta att välja Gud.. Det är lätt att minnet av det fördunklas ju längre man vandrar i tron.. Därför tror jag det är viktigt att berätta för andra om sin första upplevelse med Gud. Även om inte alla kanske får en "radikal" frälsningsupplevelse så kan man ändå se tillbaka på en punkt i livet när man valde att följa Gud. Man fick upp ögonen för det andliga livet. Jag tror det är viktigt att inte "överge sin första kärlek"
Jag tänker även på kvinnan som smorde Jesus fötter, och den kärlek hon visade till Jesus pga att hon fick sina synder förlåtna :

"Hon har fått förlåtelse för sina många synder. Det är därför hon visar så stor kärlek"
"Dina synder är förlåtna"
"Men Jesus sade till kvinnan: "Din tro har frälst dig. Gå i frid
" (Lucas 7)

6 kommentarer:

 1. Vackert..

  Ja.. Herren kommer till oss som ett vårregn..

  Men min kärlek som morgondimman.. dagg som snart försvinner.. (Jfr Sak 6:4)

  SvaraRadera
 2. Tubbo: Det är viktigt att påminna sig om det. Det är så lätt att det glömms bort...

  SvaraRadera
 3. Sant, min vän..

  VIll också tillägga att vitatet var hämtat ur Hosea, inte Sakarja.. skrev fel..

  SvaraRadera
 4. Stefan Herczfeld2 mars 2009 14:31:00

  Eftersom vi befinner oss i början av fastan, som bland annat påminner oss om Israels ökenvandring, så kommer jag att tänka på 2 moseboken. Folket räddades från Egypten, men det tog inte lång tid innan de började knota och längta tillbaks. Jag vill minnas att det hände 10 gånger genom vandringen. Varje gång påminnde Gud dem om vad han hade gjort, och förde dem vidare. I öknen fick de lära sig en viktig läxa: när inget annat hjälper eller står till buds finns ändå Guds ledning och hjälpande hand. I fastan ger vi oss ut i öknen. Där möter vi Gud utan all den trygghet och bekvämlighet som vi annars helst omger oss med. Där kan vi förlita oss på Gud. Där kan vi växa i tron. Där kan vi få hjälp att resa oss och gå vidare även om vi faller tio gånger om.

  SvaraRadera
 5. Pingstkyrkan i Jönköping har en konferens denna veckan,den s.k."Evangelist veckan" temat detta året är "Brinnande Hjärtan" Det önskar jag att jag haft,speciellt för mina medmänniskor som inte ännu tagit emot frälsningen i Jesus!Om den helige Andes eld brinner i mitt hjärta och jag lever för att rädda andra människor till himlen då blir nog inte syndens makt så stor i mitt liv,utan då lever jag med mål o mening med mitt liv!Be blessed mvh. L-G

  SvaraRadera
 6. LG: Du har ett brinnand hjärta LG :) keep going..


  Stefan: Kul att du hittat hit..
  Du kanske borde börja blogga, det är ett ganska smart sätt att vidarutveckla det samarbetet om trosfrågot vi pratat om . Bara ett tips :)

  SvaraRadera