torsdag 22 januari 2009

En ung församling

Jag mötte en härlig pastor för ett tag sen på bussen. Jag har träffat han några gånger då hans fru är medlem i våran församling, men jag har aldrig riktigt fått prata med honom då.
Men jag samtalade lite med honom under bussresan.
Han bedriver en ganska nystartad församling om heter Livskraft i Biskopsgården i Göteborg. Biskopsgården är ett område som är invandrartätt, och det är en tuff miljö att bedriva en församling i. Och vi talade lite om muslimer också, då han sade att dem har en del i hans församling som konverterat till den kristna tron. Men det finns en baksida av detta också, när man som muslim gör detta så kan släkten helt ta avstånd från personen. Även dödshot är vanligt. Så det är en tuff miljö hans församling bedriver.
Dem har heller ingen egen kyrka, utan använder dem ställen som finns tillgängliga. Ryaskolans aula är ett sådant ställe man håller till på. Man har väldigt små resurser. Och jag tycker det är bedrövligt att man inte kan ha en kyrka i land som Sverige.

Jag känner att jag skulle vilja hjälpa till med ett sådant projekt, dem befinner sig verkligen i en sådan miljö som Jesus uppmanar oss att vara i. Ett ljus i ett område som har drabbats av mycket tråkigheter med våld,rån osv.

Om du skulle vilja hjälpa dem så är:
Församlingens bankgiro: 5695-8598
http://www.kyrktorget.se/livskraft

3 kommentarer:

 1. Ett bra initiativ, Sleepaz..

  SvaraRadera
 2. Det är gött att du känner för att hjälpa till!Anneli och jag har själva känt att vi velat engagera oss i Torslanda kristna kulturcenter,vilket också är ett pionjärprojekt.Det är viktigt att vi tar ansvar för att nå ut med evangelium till vårt folk som inte har hört det glada budskapet och kanske aldrig träffat en levande kristen!Gud ser med välbehag på ett hjärta som berörs av behoven och vill göra något åt det!Du får väl fråga Emanuel vad du konkret kan hjälpa till med,vi kanske kunde göra någotfrån bönegruppen eller från församlingen!?Be blessed!L-G

  SvaraRadera
 3. LG:
  Ja tror dem mest behöver ekonomiska resurser verkade det som. Det kan ju vara en början iaf.
  Fast det hade varit kul att vara med i sådant projekt. Vi får se vilka väger Gud har lagt för mig :)

  Trevlig helg, och tack för senast. Vi hade trevliga samtal. Det var gott att träffa alla igen. Det värmer alltid gott i hjärtat att träffa sådana härliga människor..

  Bless

  SvaraRadera