onsdag 28 januari 2009

Bekännelse

I mitt första möte med dig förförde du mig, din sötma vidrörde mitt inre. Jag började avguda dig. Jag ville även att andra skulle smaka din sötma. Du förförde oss alla.
I din värld var jag trygg, i din värld stod allt stilla. Du upplyste mig, du gjorde mig vis, du fick mig att se saker jag aldrig tidigare sett. Jag ville veta allt om dig, jag forskade om dig. Du fanns i mitt allt. Jag tänkte på dig jämt.
Vad jag inte såg var att min kärlek till dig fick konsekvenser. Din sötma fick mig att prioritera dig före allt annat. Du blev viktigare än mig själv. Du drog in mig i din värld. Din värld lockade mer än min värld. Min värld var grå och livlös. Din värld var något jag alltid suktade till.
Vi gillade alla din värld mer än vår värld. Vi gillade att besöka din värld tillsammans. Du gjorde oss till en solid grupp. Det var dig vi samlades kring. Dem som inte gillade dig fick inte vara med. Dem var inte lika upplysta som oss.
Du glömde dock nämna för oss att din värld bygger på våran värld. Du glömde dock säga för oss att när vi väl vant oss vi dig så vill vi inte vara i våran värld mer.. Alltså måste vi använda dig för att känna den vanliga världen. Vilket innebär att du lurat och förfört oss, vi kunde lika bra låtit bli att använda dig från första början. För konsekvensen blev ändå detsamma. Insikten av att använda dig blev att vår värld blev sämre.
Man kallar dig cannabis. Och hur många till skall du förföra?

Vem som helst kan hamna där. Det började som en oskyldig spännande lek. Tillslut ville jag vara hög jämt. Jag började dagen med bli hög. Inte ens så insåg jag att mitt bruk övergått till missbruk. Inte ens när drogen tog slut och jag började leta efter spill på golvet,bakom spisen, eller spill i bilen under sätet. (När man rullar en cannabis cigarett så spiller man) Inte ens då insåg jag att jag var rejält beroende.
Jag är tacksam att slippa det där. Jag tackar dig herre Jesus att du tog mig ur detta mörker.
Jag mötte ett ljus som drog mig ur det där. Livets ljus! Ett ljus som som låter mig leva i den enda världen som finns. Och det är underbart!

8 kommentarer:

 1. Han har kallat dig från mörkret till Sitt underbara Ljus. Tacka Honom, lova Hans Namn.
  Mitt eget mörker var av ett annat slag, depression, men Han lyfte mig ur djupet och Han omsluter mig med sin Kärlek och Nåd, precis som Han gör med dig.

  SvaraRadera
 2. Ja det är skönt ett se ljuset :)

  SvaraRadera
 3. Bokmalin,,, tnx :)

  SvaraRadera
 4. Tack för dina ord..

  Stärkande för mig som varit där..

  Känner igen det där med spillsnusket..

  Har t.o.m klippt upp en dammsugarpåse för ett neurotiskt leta efter en bit jag trodde att jag dammsugit upp.. jag hittade inget..

  Tragiskt läge..

  SvaraRadera
 5. Tubbo... Ja det är sjukt vad man ibland kan göra för en lite haschbit. Röka skrap var ju heller inte ovanligt.. Dvs skrapa ur sot ur pipan..
  Letat i sopporna osv,flyttat fram spisen för att hitta det bakom.
  Sannslöst egentligen..

  SvaraRadera
 6. fantastiskt! :) bra vittnesbörd! har själv folk som jag vill skall lägga av med droger och finna Gud. Jag ber för dem... lycka till för dig och låt dig vara ett ljus för andra!

  SvaraRadera
 7. ile:
  Tack för dina ord, och välkommen till min blog.. ;)

  SvaraRadera