måndag 20 oktober 2008

Då var man tillbaka igen

Efter en fullspäckad helg med konfirmanderna är man tillbaka igen på arbetet. Att vara ledig en dag till skulle inte vara helt fel då jag var mycket trött i morse.
Men det var en mycket trevlig helg, ungdomarna är väldigt duktiga och trevliga. Trots att dem är 50 st ungdomar så tycker jag att vi ledare hade bra pli på dem.

3 kommentarer:

 1. Tonåringar är ett märkligt släkte, man får nästan utgå från att de är jobbiga (precis som alla barn). Men blir de väl intresserade av något så kan de visa en sådan entusiasm och förmåga att snöa in att man som vuxen nästan blir avundsjuk.

  SvaraRadera
 2. Berätta gärna mer om hur det var. :)

  F ö är tonår en sjukdom vars främsta symtom är total egocentricitet.

  SvaraRadera
 3. Excelis:
  Ja det var intressant att vara ledare. Vi har delat in dem i grupper, så jag och en annan ledarew har hand om en grupp. Efter varje undervisning så blir det samtal kring det som undervisades. Och detta är intressant, dels ur ett pedagogiskt perspektiv. Jag som älskar djupa teologiska diskussioner inser att sådant kan man inte hålla på med här. Man vet ju själv hur man var när man var 14-5 år. Så man får försöka lägga nivån på en ganska basic grund. Detta är en nyttig vandrig för mig egen del. Här handlar det mer om att vara en god kristen förebild som vuxen än att brilljera med djupa filosofiska termer kring Gudsbegreppet. Och det är intressant att ganska många ungdomar som inte är kristna som ändå valt att konfimera sig.

  Jag vet inte mer vad jag skall berätta annat än att vi haft en härlig helg tillsammans med mycket skratt och spex och fin undervisning från ungdomspastorerna. Dem är duktiga på detta. Det är en vädligt mordern och bra nivå man lagt för konfirmanderna, långt ifrån den bild jag själv haft om hur en konfirmation går till.


  Iskra: Gäller bara att inte glömma av att man själv varit en sådan :)

  SvaraRadera