söndag 8 juni 2008

Dna Molecular Biology VisualizationsHär har vi grunden för allt liv. Många ateister hävdar ju att detta är hur natuligt och enkelt som helst. Kan sådant här komlpext uppstå ur av sig själv?
Den enklaste simplaste organism vi har på denna planet innehåller miljontals sådana här strängar som verkar arbeta efter en lagbundenhet. Det är helt makalöst hur detta fungerar.

För den som inte nöjer sig med denna info kan se en 2 timmar lång film om genforskaren Francis Collins. En hängiven ateistisk genforskare lämnar plötsligt ateismen bakom sig och väljer att ta emot Jesus som sin frälsare. En underbar föreläsning i länken nedan med denne ödmjukna herre. Han lägger fram sin tro på ett underbart sätt. Han ser inte vetenskapen som ett hot mot sin tro. Ett citat från Francis "Gud blir inte arg/rädd om vi upptäcker saker i hans skapelse" Det finns ingen motsättning mellan tro och vetenskap. Det är en härlig inställning tycker jag.

Liksom kan vetenskapen vara ett hot mot Guds existens? Om Gud har givit oss förmåga att forska och lära oss saker om skapelsen. Hur kan detta då vara ett hot mot Guds egen existens? Jag tycker Francis sätter fingret på en öm punkt där, som jag själv har brottats med i min egen tro. Är en evolution förenlig med en tro på Gud? Vi kan inte bara låtsas om som att evolutionen inte finns. Då gräver vi våran egen grav som kristna.

Det var ju likadant när vetenskapsmännen började fatta att jorden var rund, då blev kyrkan orolig för dessa nya rön. Men vem anser idag att jorden är platt?

Spana in filmen nedan här :)

The Language of God (Francis Collins)
http://www.youtube.com/watch?v=DjJAWuzno9Y

Ps :Tack Doxology för länktipset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar