torsdag 22 maj 2008

Paulus och broder Yun

2 Kor 6:9-11
"Man kallar oss villolärare, men vi talar sanning. 9 Vi är misskända men ändå erkända, vi är döende men lever, vi är tuktade men inte till döds, 10 vi är bedrövade men alltid glada, vi är fattiga men gör många rika, vi är utblottade på allt men äger allt."

Det här är rikigt bra tycker jag. Vilket djup det är i detta, att lida för kristus men ändå anse sig ha allt. Vi kanske inte förstår djupet av detta i våra lilla fina västvärld. Men det finns kristna bröder och systrar som just nu lider för sin tros skull och är fängslade i tex Kina. Det är värt en eftertanke tycker jag.

Jag har ganska nyligen läst ut boken "Den himmelske mannen" och detta citat passar verkligen in på den härliga Broder Yuns liv detta. Har ni inte läst denna boken så tycker jag att ni tar och gör det. Min tro är sig inte lik efter den boken.
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9179994555

2 kommentarer:

  1. Vill verkligen rekomendera boken "Liljor bland törnen" En bok som handlar om hur troende i Kina förföljdes, om hur de hamnade i fängelset och hur alla i hans cell blev frälst. Då splittrade fängelset den gruppen, och resultatet av det blev att ytterligare sk bönegrupper (Cellgrupper)startades. En helt fantastisk bok Den är utgiven av
    "Medjagruppen"

    /Cecar

    SvaraRadera
  2. Det får jag kolla upp du.. Tack

    SvaraRadera