lördag 17 maj 2008

Johannes brevDen sägs ha skrivits av Johannes på ålderns höst. Det är så fantastiskt att tänka sig denna gamla gubbes fullkommliga salighet kring kärleken.
Han har förstått något i sin tro som jag ännu inte riktigt har tagit till mig. Men jag är evigt tacksam att jag får läsa hans ord.
Guds kärlek och vår
1 Johannesbrevet 4

7 Mina älskade, låt oss älska varandra, ty kärleken är av Gud, och var och en som älskar är född av Gud och känner Gud. 8 Den som inte älskar har inte lärt känna Gud, ty Gud är kärlek. 9 Så uppenbarades Guds kärlek till oss: han sände sin enfödde Son till världen för att vi skulle leva genom honom.

10 Kärleken består inte i att vi har älskat Gud utan i att han har älskat oss och sänt sin Son till försoning för våra synder. 11 Mina älskade, om Gud älskade oss så högt, är också vi skyldiga att älska varandra. 12 Ingen har någonsin sett Gud. Om vi älskar varandra förblir Gud i oss, och hans kärlek har nått sitt mål i oss.

13 Vi vet att vi förblir i honom och han i oss, därför att han har gett oss av sin Ande. 14 Vi har sett och vittnar om att Fadern har sänt sin Son som världens Frälsare. 15 Den som bekänner att Jesus är Guds Son, i honom förblir Gud och han själv förblir i Gud. 16 Och vi har lärt känna den kärlek som Gud har till oss och tror på den.

4 kommentarer:

 1. Ahh kan det låta bättre än detta:

  8 Den som inte älskar har inte lärt känna Gud, ty Gud är kärlek.

  Amen

  SvaraRadera
 2. Det är ljuvliga ord :)

  SvaraRadera
 3. Jag tror du har rätt inställning!den som är hungrig efter Gud kommer Han att möta.Bed och du ska få sa Jesus!God bless and go for it!Mvh. Lars-Göran

  SvaraRadera
 4. Hej Lars Göran :)

  Vi är alla hungriga efter Gud.
  Ses på mötet ikväll. Det kommer bli bra känner jag.

  God bless

  SvaraRadera