tisdag 30 september 2008

Kärlekskraft

Har haft en skön debatt det sista med en person på flashback, personen i fråga är inte utalat kristen, men verkar heller inte vara långt borta från Gud. Visar några av våra inlägg här.


Spindrift skrev:
Angående frälsning förmodar jag att man egentligen menar att man uppnår en viss grad av medvetande och synsättet på vad det innebär verkar variera en hel del mellan olika grenar inom kristendomen. Om jag skall spekulera i vad det faktiskt är man skall bli räddad från så har jag haft en upplevelse som övertygade mig om att vi en dag kommer utsättas för ett prov som innebär att vårat medvetande kommer sköljas över av en kärlekskraft.Problemet är att det inte är helt lätt att faktiskt öppna upp och kunna ta emot kärleken och klarar man inte att göra det leder det till allt annat än välbehag.Så frälsning skulle då vara att man har uppnått ett medvetande som gör att man klarar att öppna upp och ta emot denna kraft.


Sleepaz skrev:
Tack för dina tankar, otroligt skön djuphet och insikt har du begåvats med. Jag har varit med om liknande upplevelser. Mitt första möte med Gud var ett sådant extremt flöde av kärlek. Det strömmade ett sådant flöde med kärlek in i mig att jag inte visste vad jag skulle ta vägen. Tårarna bara rann. En inre frid utan dess like infann sig. Att Gud finns visste jag efter detta.Jag tror också att alla människor komma möta denna kraft en gång när vi lämnar detta livet. Denna kärlek som Gud utstrålar är av en sådan kraft att endast i Jesus kan vi bli så rena att den kan stråla igenom oss. Utan Jesus blir denna kärlek en pina, den blir ett helvete.


Filosofen Peter Kreeft skriver: ”Helvetets lågor består av Guds kärlek.” Det är alltså Guds kärlek som är den outhärdligaste pinan för de som befinner sig i helvetet. De fördömda hatar denna kärlek, och den plågar dem, men den är ofrånkomlig eftersom Guds självaste natur är kärlek.


Spindrift skrev:
Tack skall du ha...mycket intressant.Som sagt var den uppfattningen något som jag baserar på en personlig upplevelse, och jag har inte tidigare läst eller hört någon annan beskriva samma idé som du nu gör och jag fick kalla kårar då jag läste citatet från Peter Kreeft då det mycket exakt beskriver det jag upplevde. Finns det några stycken i bibeln som talar om just denna "kärleksprövning"?


Sedan fortsätter debatten.. Men mer publicerar jag inte. Men vad har ni för tankar kring detta? Ge mig era åsikter :)


Ett gäng bibelcitat som är relevanta för debatten.


Joh 7:38 "Den som tror på mig, ur hans innersta skall strömmar av levande vatten flyta fram,"


Joh 14 "Men Hjälparen, den helige Ande, som Fadern skall sända i mitt namn, han skall lära er allt och påminna er om allt vad jag har sagt er. Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er. Inte ger jag er en sådan frid som världen ger"


1Joh 4:10-18 "Och vi har lärt känna den kärlek som Gud har till oss och tror på den. Gud är kärlek och den som förblir i kärleken förblir i Gud, och Gud förblir i honom."

"I detta har kärleken nått sitt mål hos oss: att vi är frimodiga på domens dag. Ty sådan han är, sådana är också vi i den här världen."

"Rädsla finns inte i kärleken, utan den fullkomliga kärleken driver ut rädslan. Rädslan hör ju samman med straff, och den som är rädd är inte fullkomnad i kärleken. "





Peter Kreeft

Jag har nyligen funnit en intressant kristen filosof vid namn Peter Kreeft. Han har skrivit väldigt mkt kloka saker. Skall bli intressant att ta del av hans verk.

"Love is a flower, and hope is its stem. Salvation is the whole plant. God's grace, God's own life, comes into us by faith, like water through a tree's roots. It rises in us by hope, like sap through the trunk. And it flowers from our branches, fruit for our neighbor's use."

Här är en överblick av det matrial han skrivit.
http://www.peterkreeft.com/featured-writing.htm

söndag 28 september 2008

Ögat är kroppens ljus

"Ögat är kroppens ljus. Om ditt öga är friskt, får hela din kropp ljus. Men är ditt öga sjukt, ligger hela din kropp i mörker. Om nu ljuset i dig är mörker, hur djupt är då inte mörkret"

Denna har jag aldrig riktigt förstått innebörden av. Vad har ni för tankar kring detta kapitel? Det finns ett parallellt ställe som kan vara till hjälp i Ords 20:27
Fast jag kopplar ändå inte det hela. Ge mig era tankar :)

fredag 26 september 2008

Tystnad

"Ondska är inte bara de elakas härjningar utan även de godas tystnad",
Martin Luther King

torsdag 25 september 2008

Anklagaren

Här är ett inlägg som "Jovan" från 7ehimlen skrev en gång i en debatt jag hade med honom. Debatten handlade om djävulen och varför Gud låter honom vara här samt så finns det vissa texter i bibeln som tyder på att djävulen används som en slags prövare för oss. Jag tänker då främst på boken Job där anklagaren har en viss roll. Samt i nya testamentet då Jesus leds av anden till djävulen för att prövas. Frågan var om djävulen finns som en instans som skall anklaga oss?
Jovan gav mig en del insiktsfulla tankar med sitt inlägg, jag tycker det är synd att inlägget skall falla i glömska så jag publicerar det här. Jag menar inte att Jovan har rätt i det han skriver, men det är kanske en möjlig väg att gå. Vilka åsikter har ni i detta? Det blir ju teodice hur man vrider och vänder på det.
Det är ett ganska djupa tankar han lägger fram, så varning för dig som inte gillar djupa texter :)

"Instansen hos Gud som prövar Guds avbild Job (anklagaren),.. Den instans hos Gud, som Gud för övrigt segrar över i evighet, segrar också tillslut i avbilden Job...(och Gud ger Job rätt gentemot vännerna, alla utom Elihu som pekar framåt mot "medlaren".)

Denna instans finns mycket riktigt (i.o.m delningen av helheten Adam) hos Eva, som "girighet", eller som kraften att bevara "liv".
Med denna kraft uppstår också en smärta ifråga om att släppa ifrån sig "liv",... och domen över Adam som lyssnat på sin hustru..och domen över ormen, den sista tiden.

Under dessa villkor träder allt in i den timliga tillvaron, och människan så småningom med öppnade ögon och med medvetenhet om döden, och med minnet av lydnadens "omöjliga" lag om gott och ont i evighetstillvaron....

Minnet av evighetstillvaron, tänker jag är den förhoppning som Paulus refererar till i Rom 8:20, "Ändå finns det hopp om att också skapelsen skall befrias från sitt slaveri under förgängelsen och nå fram till Guds barns härliga frihet,"

I frestelsen i öknen möter skaparen (Gud) som människa (Sonen) det skapades härskare (djävulen) och övervinner honom i sin person, som människa i sin skapelse. Det står att satan lämnade honom för en tid..Vid sista måltiden möts de igen, denna gång för att Jesus skall segra, och sätta sin gräns för satans bestämmelse (Luk 22:31),... för alla människor."

Tacksägelse

Alltså mitt liv har verkligen fått en välsignelse sedan jag tagit emot Gud i mitt hjärta.
Så jag vill bara tacka dig Gud för att du ser till mig och vill mitt bästa. Att följa dina vägar är en fröjd. Dock är dina vägar inte alltid dem vägar som jag vill gå, men jag tackar dig för att du står ut med mig och rättar in mig på den rätta vägen. Det är en fröjd för hjärtat att ha dig Gud i mitt liv, din kärlek får man aldrig nog av.
När din kärlek fyller en människa så tänds ett ljus i människan. Och när ett ljus tänts så kan man tända andra ljus, sådan är din kärlek, den smittar av sig och värmer hjärtat.
Amen.

onsdag 24 september 2008

Vetenskap Delxue

Jag har skrattat mycket åt det forna P3 radioprogrammet Deluxe. Här är en godbit som jag aldrig glömmer. Det är Erik Ekstrand som imiterar Bo G Ericsson från det gamla programmet vetenskapens värld. Det är enligt mig fruktansvärt roligt.
Tyvärr så finns det enbart på SR stream, som kan vara lite struligt att få igång det, real-player fungerar bäst. Men det är värt besväret.

http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=187615 (Arne Weise)

Här finns hela arkivet. Spana även in programmen "underbett" och "vänsterns framtid" dem är mkt roliga :)

måndag 22 september 2008

Poesi på kvällskvisten

Jag har idag debatterat treenigheten med några muslimer på flashback. Det är ju inte alltid helt lätt att förklara. Men dessa herrar nedan har ett par kloka ord som tål att tänkas på.

I Guds dimension, så att säga, finner man en varelse som är tre personer och ändå förblir en enda, alldeles som en kub är sex kvadrater även om den förblir en enda kub.”
(Cs Lewis)

"När Gud bryter in i vår värld, bryter också glädjen in i vår tillvaro. När Skaparen träder i förbindelse med sin skapelse på ett så förtroligt sätt, att han själv antar det skapades natur, då upphöjer han samtidigt det skapade till det oskapades nivå. När Fadern sänder sin Son till jorden och låter honom bli en av oss, blir vi samtidigt ett med Gud. Guds inre skönhet och glädje lyser upp hela vår existens inifrån. Det är genom Sonen, som blivit en av oss, som vi får tillträde till Guds innersta hemlighet, Treenigheten, och får glädja oss i den"
(Karl Barth)

fredag 19 september 2008

Salt

Matt 5:13 – 5:15) "Ni är jordens salt. Men om saltet förlorar sin sälta, hur skall man då göra det salt igen? Det duger bara till att kastas ut och trampas ner av människor"

Jag har alltid tyckt detta med saltet har varit lite knepigt. Har liksom aldrig tagit till mig innebörden av salt. För mig är salt inte direkt något som jag kan relatera till, förutom då att jag har det i mitt kryddskåp. Man kunde lika bra sagt, "Ni är världens oregano"
Men nygligen så höll våran pastor en predikan kring detta, som fick mig att förstår lite mer kring detta med saltet.

För i tiden var salt en nödvändighet, utan salt så skulle allt kött bli dåligt och ruttna. Och detta skulle få katastrofa konsekvenser får en bonde.
Sen så har vi det det där med kryddan också, en måltid som lagas utan salt smakar inte bra. Saltet i sig själv är ingen hödjare till krydda, men den förhöjer måltiden, den förenar smakerna.
Så salt hindrar alltså förruttnelse, håller bakterier och sådant borta. Men salt har även egenskapen att smälta is.
Det är sådana vi kristna skall vara, vi skall finnas till hands för människor förhindra att rötan slår sig till ro, hopplösheten inför livet. Salt håller detta borta. Vi skall även vara det salt som mjukar upp kylan hos människor. Visst kan samhället uppfattas som kalt och kyligt ibland. Detta kan saltet göra. Är vi sådana mot våra medmänniskor? En fråga som vi bör ställa oss. Jag vet att jag definitivt inte är det.
Vad är då salt, ja man kan väl säga att det symboliserar Guds ord, Guds kärlek som utstrålar genom våra liv till våra medmänniskor. En kärlek som värmer och förhindrar röta.
Motsatsen till salt är socker, världens sötma. Om vi söker världens sötma, då är det stor risk att vi går vilse och samtidigt kväver vårt andliga liv. Tyvärr är det många som enbart söker det söta i världen som exempelvis nöjen, rikedom, droger, alkohol, skvaller och utsvävningar av olika slag.

torsdag 18 september 2008

Gränna

Drar i väg till Johanna i morgon (fredag). Skall bli gott att komma hemifrån lite till den idyllen i Gränna.

Ett lästips : http://aletheia.se/2008/09/14/ser-du-mig/
(Johanna G tipsade)

onsdag 17 september 2008

Skapelsen enligt skriftens orginalspråk

Här är lite tankar som den Judiske Nachmanides (1200-talets Spanien), den förste av kabbalisterna. En mycket skarp hjärna får jag säga.
Det är tunga grejjer det här. Innehåller kompletteringar av Dr Gerald Schröder som är före detta professor i kärnfysik vid MIT. Mer info om detta tunga verk finns i länken nedan.

Talmud (Chagiga kapitel 2), i sitt försök att förstå Torah, analyserar ordet "choshech" [mörker]. När ordet "choshech" uppträder i 1 Mos 1:2, förklarar Talmud att det betyder svart eld, svart energi, en slags energi som är så kraftig att den är osynlig. Två verser senare, i 1 Mos 1:4, förklarar Talmud att samma ord -- "choshech" -- betyder mörker, dvs frånvaro av ljus.
En del andra ord skall inte heller förstås utifrån sina vanliga betydelser. Till exempel "mayim" [vatten] betyder normalt vatten. Men Maimonides säger att i skapelseberättelsen kan "mayim" också betyda universums byggstenar [Kristers kommentar: Det vanligaste ämnet i universum är vätgas, vilket på engelska heter hydrogen och betyder vattengenererare, eftersom det bildas vatten då man förbränner vätgas i syre. Väteatomens kärna består av en proton -- och ibland av en eller två neutroner -- och utgör enligt den moderna kosmologin byggstenen för alla andra ämnen, något som Maimonides således kom fram till utifrån Skriften långt innan människan kände till atomens hemligheter. Det finns uttolkare som menar att "vattnet ovan fästet" helt enkelt är den vätgas som finns överallt i universum.]
Ett annat exempel ges av 1 Mos 1:5, som säger, "Och det blev afton och det blev morgon, den första dagen." Det är första gången som en dag kvantifieras: afton och morgon. Nachmanides diskuterar meningen med afton och morgon. Betyder det solnedgång och soluppgång? Det verkar uppenbarligen så.
Men Nachmanides påpekar ett problem i denna tolkning. Texten säger "Och det blev afton och det blev morgon, den första dagen... afton och morgon, den andra dagen... afton och morgon, den tredje dagen". Sedan på den fjärde dagen så nämns solen. Nachmanides säger att varje intelligent läsare inser att det finns ett uppenbart problem. Hur kan vi ha begreppet afton och morgon de första tre dagarna om solen nämns först dag fyra? Vi vet att Bibelns författare -- även om någon tror att det var ett gäng beduiner som satt runt lägerelden på natten -- var smarta. Han eller hon eller de åstadkom en bestseller. Och som varit detta i tusentals år. Så man kan inte tillskriva att solen uppenbarar sig först dag fyra som ett uttryck för dumhet. Det måste finnas ett skäl till att den uppenbarar sig dag fyra. Och skälet är att allt eftersom tiden går och människan förstår mer och mer av universum, så kan man gräva djupare i texten.
Nachmanides säger att texten använder ordet "Vayehi Erev" -- men det betyder inte att "det blev afton". Han förklarar att de hebreiska bokstäverna ajin, resh, bet -- som bildar stammen i "erev" -- är kaos. Blandning, oordning. Detta är orsaken till att afton kallas "erev", eftersom när solen går ner, så blir synintrycken suddiga. Den bokstavliga betydelsen är "det var oordning". Torahs ord för "morgon" -- "boker" -- utgör motsatsen till detta. När solen går upp blir världen "bikoret", ordnad, möjlig att urskilja. Därför behöver inte solen nämnas förrän dag fyra. Därför att från "erev" till "boker" finns ett flöde från oordning till ordning, från kaos till kosmos. Det är något som varje vetenskapsman kan intyga aldrig inträffar i ett system utan styrning. Ordning uppstår aldrig spontant ur oordning. Det måste finnas något som styr systemet. Vetenskapen har aldrig observerat något undantag från detta."


http://www.gluefox.com/skap/skev/univalder.shtm

Lite tankar

Ibland kan det bli lite tokigt med svenska översättningar av bibeln. Vi försvenskar bibeln och den tappar sin helhet.
Adam betyder tex människa.
sheol betyder "det dödas plats" som sedan översätts till Grekiskans Hades, som har en liten annan mening än det Judsiska ordet Sheol. Därifrån har vi för övrigt fått det svenska ordet "helvete". Det kommer helt enkelt av orden "Hel", namnet på dödsguden inom den nordiska mytologin, och "vite", dvs straff.

En bra krönika i dagen som tar upp lite av detta med "översättningen"
http://www.dagen.se/dagen/ViewKronikor.aspx?KronikorID=116&article=113189

söndag 14 september 2008

Taube



Kan någon förklara för mig vad som är grejjen med denna karl? Han kunde ju knappt sjunga.

För att inte tala om den omöjliga låten "den kinesiska muren" Som för övrigt är med i hipp-hipps "partydödarhits" :)

Har som ni kanske märker inte bloggat så myckt det sista. Har debatterat en del och helt enkelt inte haft tid.
Ni får gärna följa debatten här på credo

fredag 12 september 2008

C.S Lewis

Jag har precis läst ut C.S Lewis bok "Kan man vara kristen" Och denna karl hade sannerligen en gåva från Gud att förklara saker och ting som man finner problematiska med bibeln. Ruskigt skarpt sinne hade denna man.
Här är ett citat, som visserligen inte finns med i denna boken, men den visar hans skarpsinnighet. Handlar om Guds makt och och fria viljan.


"Hans allmakt innebär makt att göra allt som har en reell möjlighet, inte att göra det som är omöjligt i sitt innersta väsen. Du kan tillskriva mirakler till honom, men inte nonsens. Detta är inte någon begränsning av hans makt. Om du väljer att säga att ”Gud kan ge fri vilja till en varelse, samtidigt som han förvägrar varelsen sin fria vilja”, så har du inte lyckats säga ”någonting” om Gud: meningslösa kombinationer av ord får inte mening bara för att vi lägger till prefixen ”Gud kan.” … Det är lika omöjligt för Gud att utföra två alternativ som utesluter varandra, som det är för den svagaste av hans varelser; detta beror inte på att hans makt har stött på ett hinder, utan för att nonsens fortsätter vara nonsens även när vi talar om Gud"

Filliperbrevet

Läste lite ur detta brev på väg hem från jobbet förut. Jag gillar detta brev som skrevs av Paulus när han satt i fängelse. Det tillför en extra styrka till detta brev tycker jag.
Visst är dessa verser nedanför här glädjande, får även tankar till Broder Jun och den glädje han visade trots att han fick utstå en bedrövlig behandling i det hårda Kinesiska fängelset.

"Fastän han var till i Gudsgestalt,
räknade han inte tillvaron som Gud såsom segerbyte*
utan utgav sig själv genom att anta en tjänares gestalt
då han blev människa.

Han som till det yttre var som en människa
ödmjukade sig och blev lydig ända till döden
- döden på korset.

Därför har också Gud upphöjt honom över allting
och gett honom namnet över alla namn,
för att i Jesu namn alla knän skall böja sig,
i himlen och på jorden
och under jorden,
och alla tungor bekänna, Gud, Fadern, till ära,
att Jesus Kristus är Herren"

(Filipperbrevet 2)

tisdag 9 september 2008

Travis Baker på trummor



Denna killen är ruskig på trummor, nästan uppe på Nicko McBrains klass. Bara "nästan" :)

Sen så lyssnade jag på en rikigt bra låt med gruppen "Fleet Foxes" idag på P3. En helt ny låt vid namn "He Doesn't Know Why"
Och den är svin bra :)
Ladda hem och lyssa

måndag 8 september 2008

Församlingsdagen

Kristers blogg visar lite härliga bilder från helgens församlingsdag. Tycker mig se Johanna på ett av korten :)

http://kristerhultberg.blogg.se/2008/september/forsamlingsdag.html

BBC och Richard Dawkins



Detta repotage visades nyligen i BBC, och jag måste säga att killen från BBC han mer eller mindre läxar upp Dawkins med sina argument. Denna film del 1 av 3

För den som inte vet vem Richard Dawkins <-- Klicka här

lördag 6 september 2008

Synden

Vi har haft lite debatter på forumet angående synden den senaste tiden, jag gav ett svar till en kille som helt enkelt undrade hur Jesus kan förlåta synder. . Säg gärna vad ni tycker om detta svar, ge synpunkter, ja tål kritik :)

"Enligt kristen tro så har Jesus aktoritet att förlåta synder för han är “Jag ÄR” = Jahvé –JHVH)

Men exakt hur Jesus kan förlåta synder det förstår jag inte. men jag kan ge dig min syn på det hela.
Jag förstår heller inte hur Judarna kunde får syndernas förlåtelse när dem offrade ett lamm på elden. Jag förstår inte vad som sker exakt i den sekunden då lammets läggs på elden och röker stiger upp.
Men jag tror att syndernas förlåtelse det handlar om en sann ånger i hjärtat. När man har syndat mot Guds lagar då svider det i hjärtat. Och syndernas förlåtelse handlar om en omvändelse,att göra bättring.
Och lamm var en dyrbar tillgång för en Jude på denna tiden, hela livet krestsar kring dessa djur, dem ger både kött,mjölk, och kläder. Alltså när man har syndat så offrar man en dyrbarhet för sitt liv. Här ligger nog det viktiga i detta med offret. Det var inte just lammet,röken. osv som ger en syndernas förlåtelse, man ångrar sig och ger Gud en dyrbar tillgång för att visa sin sanna ånger.

Vid en bestämd tid föds Jesus, han säger sig ha aktoritet att förlåta människors synder (endast Gud kan förlåta synder). Han är en dyrbarhet, Guds son, den väntade Messias. Han utstrålar Guds väsen. Vilken vi kan se på berget när han visar sig inför Petrus och Jakob och hans bror Johannes
"Och han förvandlades inför dem: hans ansikte lyste som solen, och hans kläder blev vita som ljuset" (Matt 16:28-17:13)

Pågrund av att han kan förlåta synder är han ett symboliskt lamm för människorna.
Ett lamm som kan förlåta synder, inte bara en gång utan jämt. Och detta är något som människor verkligen uppfattar att Jesus kan, dem känner friden som strömmar i kroppen när Jesus lägger sina händer på dem. Dem känner att han är sänd från Gud och har aktorietet att förlåta synder.
Här upphör egentligen denna offer ritual av djur som Judarna gjorde, för nu finns det en som kan göra detta för dem. Men han är också människa vilket gör det omöjligt att ge bota folks synder överallt. Han har sina begränsningar.

Vi kan alltså se Jesus som ett heligt lamm här. Men vad händer? Människans ondska och egosim som härstammar från synden har ihjäl detta lamm. Man slaktar allstå detta dyrbara lamm som kan hela och förlåta synder. Ett evigt slaktoffer för mänskigheten. Och det var syndare som slaktade det.
Gud vänder människans ondska till världens frälsning med Jesus.
Jesus vet att han skall dö, allt för att skriften om honom skall uppfyllas.
Om inte detta lamm hade slaktats då kunde Jesus inte frälsa världen. Och slutligen ser vi vad Jesus säger:

Joh 167 Men jag säger er sanningen: Det är bäst för er att jag går bort. Ty om jag inte går bort, kommer inte Hjälparen till er. Men när jag går bort, skall jag sända honom till er. 8 Och när han kommer, skall han överbevisa världen om synd och rättfärdighet och dom

torsdag 4 september 2008

Life of Brian



När jag såg denna scen i filmen "Life of Brian" första gången så skratta jag så mkt att jag tappa andan. Jag vet inte om det beror på jag besitter en väldigt låg humor eller vad det är, men grammatik kan ibland vara mkt roligt. :)




Sen har vi berspredikan :)

tisdag 2 september 2008

Jesu sju "Jag ÄR"

Fösarmlingen har haft ett intressant tema som startat nu denna hösten. Nämligen vad Jesus säger om sig själv, vem är han enligt sig själv?


Vid sju tillfällen använder Jesus en kombination med gudsnamnet Jahvé då han undervisar om frälsningens väg. "Jag ÄR" = Jahvé –JHVH)

1. Jag ÄR livets bröd. "Den som kommer till mig skall aldrig hungra, och den som tror på mig skall aldrig någonsin törsta (Joh 6)

2. Jag ÄR världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus (Joh 8:12).

3. Jag ÄR dörren. "Den som går in genom mig skall bli frälst, och han skall gå in och ut och finna bete. Tjuven kommer för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de skall ha liv, ja, liv i överflöd." (Joh 10: 9-10)

4. Jag ÄR den gode herden. "Den gode herden ger sitt liv för fåren.

5. Jag ÄR uppståndelsen och livet. "Den som tror på mig skall leva om han än dör, och var och en som lever och tror på mig skall aldrig någonsin dö." (Joh 11:25-26,40)

6. Jag ÄR vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig (Joh 14:6)

7.Jag ÄR vinstocken, ni är grenarna. "Om någon förblir i mig och jag i honom, bär han rik frukt, ty utan mig kan ni ingenting göra (Joh 15)

Begravning

Jag och Johanna skall på begravning på fredag. Det är några släktingar till mig i församlingen vars 25 åriga son gick bort nyligen. Jag lider verkligen med föräldrarna, och denna smärtsamma känsla att förlora sitt barn vågar jag knappt tänka på. När jag ser min lilla glada 3åring till son leka och den glädje han sprider omkring sig. Att förlora honom, det skulle kännas obegripligt svårt.
Jag vet att dessa föräldrar har en stark tro, och trösten att dem en gång får träffa sin son en gång hos Gud lindrar smärtan. Tron ger människor hopp i dem mest hemska/tråkiga situationer.
Men saknaden är ändå oerhörd.